Page 119 - GREC14N_CFU_03
P. 119
ZTH
“ZAKYNTHOS FOR ME IS A HIDDEN
TREASURE WHICH I’M TRYING
TO CAPTURE IN MY PLATES”
«ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΝΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ
ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΩ
ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΟΥ»
ANDREAS EDVIN NTOUGIAS
Chef at Olea All Suite Hotel
His passion for cooking was born in the age of eight years old, when
the intoxicating smell from his mother’s fresh-cooked gemista
(stuffed vegetables) filled with its fragrance the whole house.
Thinking that this primordial tastes bear centuries of wisdom
and experience and represent another dimension of the cultural
identity of every place, as chef in Zakynthos, an island which has
known many civilizations with different culinary philosophies,
he is trying to capture this priceless substance in his dishes. His
favourite place is Navagio, which is also a source of inspiration for a
future culinary project. Το πάθος του για τη μαγειρική γεννήθηκε
στην ηλικία των οκτώ ετών, όταν οι μεθυστικές μυρωδιές από
τα φρεσκοψημένα γεμιστά της μητέρας του μοσχοβολούσαν
σε όλο το σπίτι. Θεωρώντας ότι αυτές οι αρχέγονες γεύσεις
κουβαλούν σοφία και εμπειρία αιώνων και εκφράζουν μια άλλη
διάσταση της πολιτισμικής ταυτότητας του εκάστοτε τόπου,
ως σεφ στη Ζάκυνθο, ένα νησί από το οποίο έχουν περάσει
πολλοί πολιτισμοί με διαφορετικές γαστρονομικές φιλοσοφίες,
προσπαθεί να αποτυπώσει αυτήν την ανεκτίμητη περιουσία στα
πιάτα του. Αγαπημένο του σημείο είναι το Nαυάγιο, το οποίο
μάλιστα αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για ένα μελλοντικό
γαστρονομικό project.
121