Page 132 - GREC14N_CFU_02
P. 132
2 & 7. Ettore Botrini 3. Nikos
Roussos
Fresco & Kerkyra
– Ikos Dassia Apaggio – MarBella Nido
1. Aristotelis 3. Georgianna
Megoulas Chiliadaki
Pomo d’Oro Apaggio – MarBella Nidο
The new patron chef has Awarded with a Michelin star, The only woman chef in He blends classic Greek
achieved in a few years to his career is full of distinctions Greece with two Michelin stars, dishes with innovative high
stand out in the culinary and collaborations while awarded as Best Female Chef gastronomy techniques,
map of Corfu. His menu is his dishes stand out thanks at the Restaurant 100 Awards he strongly represents
orchestrated by the rhythm to innovative elements and Ceremony, has conquered technomotion cuisine, he is
of seasons, while he is also elegant food styling. His along with her cooking partner, the recipient of two Michelin
inspired by the treasures of culinary mastery meets Nikos Roussos, two special stars and, together with
the Corfiot land, the Ionian the freshest ingredients gastronomic projects: the Georgianna Chiliadaki, he
Sea, the beauty of people to create tasteful Italian Funky and the Opso in Athens creates exemplary avant-
and the passion of farmers; delicacies at Fresco and and London, while this year garde gastronomy dishes.
influences he asprires to mouthwatering local and they create haute-gastronomie This year, he conveys his
elevate gastronomically. Ο Mediterranean flavours at dishes at Apaggio. Η μοναδική talent and know-how into
νέος ιδιοκτήτης και σεφ Kerkyra. Βραβευμένος με γυναίκα chef στην Ελλάδα the sophisticated cuisine of
έχει καταφέρει μέσα σε λίγα αστέρι Michelin, μετρά με δύο αστέρια Michelin, Apaggio in Corfu. Παντρεύει
χρόνια να ξεχωρίσει στο πολυάριθμες διακρίσεις αλλά και βραβευμένη ως Best τα κλασικά ελληνικά πιάτα
γαστρονομικό χάρτη της και συνεργασίες, ενώ τα Female Chef στο Restaurant με πρωτοποριακές τεχνικές,
Κέρκυρας. Το μενού του πιάτα του διακρίνονται από 100 Awards Ceremony, έχει εκπροσωπεί την technomotion
ενορχηστρώνει ο ρυθμός πρωτοποριακά στοιχεία και κατορθώσει, μαζί με το μαγειρική, έχει βραβευτεί με
των εποχών, ενώ εμπνέεται εκλεπτυσμένο food styling. μαγειρικό της ταίρι, Νίκο δύο αστέρια Michelin και μαζί
από τους θησαυρούς της H μαγειρική δεξιοτεχνία Ρούσσο, δύο ξεχωριστά με την Γεωργιάννα Χιλιαδάκη
κερκυραϊκής γης, τη θάλασσα του συναντά τα πιο φρέσκα γαστρονομικά projects, τα δημιουργούν υποδειγματικά
του Ιονίου, την ομορφιά των υλικά, δημιουργώντας Funky και Opso σε Αθήνα πιάτα της avant-garde
ανθρώπων και το μεράκι των γευστικά ιταλικά εδέσματα και Λονδίνο αντίστοιχα, ενώ γαστρονομίας. Φέτος,
παραγωγών. Φιλοδοξία του στο Fresco και λαχταριστές φέτος δημιουργούν μαζί μεταφέρει το ταλέντο και τις
είναι να αναδείξει όλες αυτές τοπικές και μεσογειακές πιάτα υψηλής γαστρονομίας γνώσεις του στην κουζίνα του
τις επιρροές. γεύσεις στο Kerkyra. στο Apaggio. κερκυραϊκού Apaggio.
134 GREC14N S/W 2018-19