Page 132 - GREC14N_CFU_02
P. 132

2 & 7. Ettore Botrini                              3. Nikos
                                                                                 Roussos
                                   Fresco & Kerkyra
                                    – Ikos Dassia                            Apaggio – MarBella Nido






















            1. Aristotelis                              3. Georgianna
             Megoulas                                     Chiliadaki
              Pomo d’Oro                              Apaggio – MarBella Nidο

        The new patron chef has   Awarded with a Michelin star,   The only woman chef in   He blends classic Greek
        achieved in a few years to   his career is full of distinctions   Greece with two Michelin stars,   dishes with innovative high
        stand out in the culinary   and collaborations while   awarded as Best Female Chef   gastronomy techniques,
        map of Corfu. His menu is   his dishes stand out thanks   at the Restaurant 100 Awards   he strongly represents
        orchestrated by the rhythm   to innovative elements and   Ceremony, has conquered   technomotion cuisine, he is
        of seasons, while he is also   elegant food styling. His   along with her cooking partner,   the recipient of two Michelin
        inspired by the treasures of   culinary mastery meets   Nikos Roussos, two special   stars and, together with
        the Corfiot land, the Ionian   the freshest ingredients   gastronomic projects: the   Georgianna Chiliadaki, he
        Sea, the beauty of people   to create tasteful Italian   Funky and the Opso in Athens   creates exemplary avant-
        and the passion of farmers;   delicacies at Fresco and   and London, while this year   garde gastronomy dishes.
        influences he asprires to   mouthwatering local and   they create haute-gastronomie   This year, he conveys his
        elevate gastronomically. Ο   Mediterranean flavours at   dishes at Apaggio. Η μοναδική   talent and know-how into
        νέος ιδιοκτήτης και σεφ   Kerkyra. Βραβευμένος με   γυναίκα chef στην Ελλάδα   the sophisticated cuisine of
        έχει καταφέρει μέσα σε λίγα   αστέρι Michelin, μετρά   με δύο αστέρια Michelin,   Apaggio in Corfu. Παντρεύει
        χρόνια να ξεχωρίσει στο   πολυάριθμες διακρίσεις   αλλά και βραβευμένη ως Best   τα κλασικά ελληνικά πιάτα
        γαστρονομικό χάρτη της   και συνεργασίες, ενώ τα   Female Chef στο Restaurant   με πρωτοποριακές τεχνικές,
        Κέρκυρας. Το μενού του   πιάτα του διακρίνονται από   100 Awards Ceremony, έχει   εκπροσωπεί την technomotion
        ενορχηστρώνει ο ρυθμός   πρωτοποριακά στοιχεία και   κατορθώσει, μαζί με το   μαγειρική, έχει βραβευτεί με
        των εποχών, ενώ εμπνέεται   εκλεπτυσμένο food styling.   μαγειρικό της ταίρι, Νίκο   δύο αστέρια Michelin και μαζί
        από τους θησαυρούς της   H μαγειρική δεξιοτεχνία   Ρούσσο, δύο ξεχωριστά   με την Γεωργιάννα Χιλιαδάκη
        κερκυραϊκής γης, τη θάλασσα   του συναντά τα πιο φρέσκα   γαστρονομικά projects, τα   δημιουργούν υποδειγματικά
        του Ιονίου, την ομορφιά των   υλικά, δημιουργώντας   Funky και Opso σε Αθήνα   πιάτα της avant-garde
        ανθρώπων και το μεράκι των   γευστικά ιταλικά εδέσματα   και Λονδίνο αντίστοιχα, ενώ   γαστρονομίας. Φέτος,
        παραγωγών. Φιλοδοξία του   στο Fresco και λαχταριστές   φέτος δημιουργούν μαζί   μεταφέρει το ταλέντο και τις
        είναι να αναδείξει όλες αυτές   τοπικές και μεσογειακές   πιάτα υψηλής γαστρονομίας   γνώσεις του στην κουζίνα του
        τις επιρροές.          γεύσεις στο Kerkyra.       στο Apaggio.      κερκυραϊκού Apaggio.

        134   GREC14N   S/W 2018-19
   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137