Page 133 - GREC14N_CFU_02
P. 133
CFU PVK
CFU
5. Lefteris
Lazarou
Ouzo – Ikos Dassia
4. Charis 6. Giannis
Nikolouzos Tsikondouras
The White House Lichnos Beach Hotel & Suites
Having excelled next to Son of a ship cook, his love He has created a high-
distinguished Greek and for sea recipes came naturally. gastronomy à la carte menu INFO
international chefs, and He was the first chef in Greece based exclusively on local
being an authentic Corfiot, to serve seafood in a good ingredients from Parga and Apaggio (MarBella
he represents Greek creative restaurant, while in 2002 he the surrounding areas. The Nido), Corfu
cuisine–with his island on the conquered another milestone young chef believes that +30 26610 76452
spotlight–by breathing new life being the first ever Greek hotels should serve exclusively Fresco (Ikos Dassia),
into traditional local recipes. cuisine chef awarded with a Greek tastes. Among other Corfu
The “secret” spetsieriko or the Michelin star. This year, at products, he uses shrimps +30 26610 93352
Kerkyra (Ikos Dassia),
original local butter he uses in Ouzo, he prepares authentic and squids of the Amvrakikos Corfu
his dishes put a strong finishing Greek dishes featuring his Gulf, sweet preserved kum- +30 26610 93352
touch reminiscent of Corfu. innovative finishing touches. quats, Metsovo cheese and Lichnos Beach Hotel
Έχοντας διαπρέψει δίπλα σε Ως γιος καραβομάγειρα, prosciutto from Drama. Το & Suites, Parga
διακεκριμένους Έλληνες και η αγάπη για τη θαλασσινή υψηλής γαστρονομίας à la +30 26840 31257
Ouzo (Ikos Dassia),
ξένους σεφ και ως γνήσιος κουζίνα ήρθε φυσικά. carte μενού του βασίζεται στα Corfu
Κερκυραίος, εκπροσωπεί Yπήρξε ο πρώτος σεφ τοπικά υλικά της Πάργας και +30 26610 93352
την ελληνική δημιουργική στην Ελλάδα που σέρβιρε των γύρω περιοχών. Ο νεαρός Pomo d’Oro, Corfu
κουζίνα με πρωταγωνίστρια θαλασσινά σε καλό σεφ θεωρεί ότι στα ξενοδοχεία +30 2661 028680
πάντα την Κέρκυρα, δίνοντας εστιατόριο, αλλά και πρέπει να σερβίρονται The White House, Corfu
νέα πνοή σε παραδοσιακές ο πρώτος σεφ ελληνικής αποκλειστικά ελληνικές +30 26630 91040
+30 697 988 1131
τοπικές συνταγές. Tο κουζίνας που βραβεύτηκε γεύσεις. Μεταξύ άλλων,
«μυστικό» σπετσιέρικο ή το με αστέρι Michelin. χρησιμοποιεί γαρίδες και
γνήσιο ντόπιο βούτυρο, που Φέτος, σερβίρει στο Ouzo σουπιές Αμβρακικού, γλυκό
Heinz Troll προτιμάει στα πιάτα του, αυθεντικές ελληνικές γεύσεις του κουταλιού κουμκουάτ,
με τις χαρακτηριστικές
χαρίζουν μια δυνατή γεύση
τυρί Μετσόβου και προσούτο
από το νησί.
καινοτόμες πινελιές του.
από τη Δράμα.
135